Hvordan sletter man billeder i Joomla

Skrevet af  Henrik Holm Nielsen

Vi kender det nok allesammen - man får uploadet billeder til forkerte foldere, eller har behov for at lave om i mappestrukturen til billederne. Så derfor kan det indimellem være nødvendigt at kunne slette sine billeder fra webserveren - men hvordan gør man det?

Der er flere måder at gøre det på. Den ene måde kræver at man har FTP adgang til sin webserver, men det er jo langt fra alle og altid man har en FTP klient ved hånden. Så derfor beskrives herunder hvordan man kan gøre det, fra Administrator interfacet!

1. Log ind i Administrator interfacet på adressen http://www.ditdomæne.dk/administrator
  2. Klik på menuen på "Site -> Media Manager"
  3. Navigér til folderen du gerne vil slette billedet i, via strukturen i venstre side (Billede 1) eller ved klik på folder-ikonerne (Billede 2)
  4. Klik på det røde kryds ud for det billede du vil slette (billede 2), eller markér hvert billede ved at sætte tickmark i hvert billede, og klik på "Delete" i øverste højre hjørne, for at slette mange billeder på én gang.

Billede 1 - din folder strukturBillede 2 - dine billeder og foldere

Tip: Man kan ligeledes slette og oprette foldere via Media Manageren.

Denne artikel vedrører følgende Joomla versioner: Joomla 1.5 Joomla 2.5 Joomla 3.x