Lidt hjælp til arbejdet med hjemmesiden

Skrevet af  Henrik Holm Nielsen

Vi har samlet nogle af de værktøjer, som vi véd du kan få gavn af i arbejdet med din Joomla! hjemmeside.

Bemærk; Værktøjerne er ikke vores, og det er ikke os der har lavet dem! Vi gør kun opmærksom på at de eksisterer, da vi selv har haft glæde af dem i flere omgange - men supporterer IKKE disse værktøjer!

BILLEDSTØRRELSER

Billedstørrelser er et vigtigt emne, når man taler hjemmesider. Hvis du har brug for at ændre størrelse på dine billeder, så er der heldigvis mange gratis programmer som kan hjælpe med dette. Ét af dem er: Pix Resizer (åbner i nyt vindue).


Et andet rigtig godt værktøj er tinyPNG.com (åbner i nyt vindue)  som kan optimere (ikke resize) dine billeder. Dvs. de kan gøre dine billeder mindre målt i Kb (kilobytes), uden at de bliver dårligere kvalitet! TinyPNG kan komprimere billeder op til 20MB.

Er dine billeder rigtig store, så kan løsningen være Image Compressor fra Website Planet (åbner i nyt vindue)  som kan komprimere billeder helt op til 50MB - Thanx to Nancy Johnson for the tip about this service.

FARVEVÆLGER

Hvis du har brug for at finde en specifik farves farvekode, så er en farvevælger måske et nyttigt værktøj. Og der findes mange online versioner af disse - f.eks. på colorpicker.com (åbner i nyt vindue).
Til toppen