Hvilke andre muligheder har jeg for at få mine data tilbage?

Skrevet af  Henrik Holm Nielsen

Siden du spørger, så tillader jeg mig at antage at du ingen backup har - for ellers ville det naturligvis være den åbenlyse vej frem.

Som nævnt andetsteds, så har Dr. Web historisk set haft held med at finde en metode, til at fremskaffe krypteringsnøgler. Men hver gang en ny variant af cryptolocker ser dagens lys, skal de starte forfra og finde en måde igen. Indtil videre har vi været heldige, men der er ingen garantier i fremtiden.....

De senere versioner af Windows (Win. 7 & fremefter) har en indbygget funktion, som hedder "Shadow copies" - dvs. at windows - såfremt funktionen er aktiveret - vil gemme den forrige kopi af en fil, hver gang den overskrives.
Hvis funktionen er/var aktiveret, og du har haft diskplads nok til at der kunne gemmes en kopi af alle dine filer, så vil du under egenskaber for hver fil, have en fane ved navn "Previous versions". Så her kan du prøve, om du kan få lov at genskabe dine filer.

Her kan du finde en vejledning til brug af "Restore Previous Versions" hos Microsoft på hhv. Engelsk og Dansk.

Tilbage i 2014 & 2015 fandtes der en service på www.decryptcryptolocker.com, hvor man kunne uploade en fil og så være heldig at få en krypteringsnøgle retur - men denne service er nu desværre lukket, så den skal du ikke bruge kræfter på. Den vil derudover heller ikke være relevant, med alle de nye varianter der har set dagens lys siden da.

2nd Level Webdesign
  •  Skelhøjvej 21
  • 2800 Lyngby

•  info@2ndlevel.dk
  •  CVR: DK26507383
Til toppen