Sådan oprettes custom sprogfil i Joomla 1.5.x

Skrevet af  Henrik Holm Nielsen

Måske kender du det - der er nogle af standard oversættelserne i Joomla 1.5.x, som ikke lige falder i din smag. Så du retter de respektive filer under Joomladir/language/da-DK/... eller Joomladir/language/en_GB/... Og alt er vel - lige indtil du opdaterer Joomla (og/eller dine sprogfiler) til nyere version. Så overskrives dine sprogfiler - og du skal nu til at begynde forfra med sprogfilerne...

Denne artikel vedrører følgende Joomla versioner: Joomla 1.5

Men der findes heldigvis en anden måde, i stedetfor dette "hack" som det retteligt er at rette i installationens originalfiler. Ligesom man kan oprette såkaldte "template overrides" så kan man faktisk gøre det samme med sprogfiler!

Under dit template bibliotek, skal du oprette et bibliotek ved navn "language" og derunder et bibliotek for hvert sprog du vil lave ændre til sprogfilerne.

Joomladir/template/min_template/language/
Joomladir/template/min_template/language/da-DK (hvis du benytter dette sprog på din side)
Joomladir/template/min_template/language/en-GB (hvis du benytter dette sprog på din side)

I disse biblioteker placerer du en custom sprogfil

Joomladir/template/min_template/language/da-DK/da-DK.custom.ini
Joomladir/template/min_template/language/en-GB/en-GB.custom.ini

Og i sprogfilerne kopierer/indtaster du nu alle de sprogvariabler, du ellers ville have oversat i filerne under Joomladir/language/da-DK/... eller Joomladir/language/en_GB - som i eksemplet herunder.

# $Id: da-DK.custom.ini
# Joomla! Project
# Copyright (C) 2005 - 2010 Open Source Matters. All rights reserved.
# License http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html GNU/GPL, see LICENSE.php
# Note : All ini files need to be saved as UTF-8

FORGOT_YOUR_PASSWORD=Ny oversættelse

Og derefter indsættes nedenstående ét eller andet sted i din template:

<?php
$language =& JFactory::getLanguage();
$language->load('custom' , dirname(__FILE__), $language->getTag(), true);