Mine billeder er for store - hvad gør jeg?

Skrevet af  Henrik Holm Nielsen

Når man benytter billeder på sin hjemmeside, er det meget vigtigt at de ikke er så store, at det tager for lang tid at hente og vise hjemmeside/billedet.

I den forbindelse skal man også huske, at man jo kan have mange billeder på samme side og at det er den samlede sum af disse, som er afgørende for hvor lang tid det tager at hente og vise siden.

Så derfor er det ofte nødvendigt at beskære, komprimere og/eller ændre højde og bredde på billedet, og det kan gøres på mange måder. Nogle benytter Adobe Photoshop, Paintshop Pro, Pixresizer eller et helt andet værktøj - men der findes også en række services på internettet som tilbyder at gøre det samme, og ofte endda helt gratis!

Én af disse steder er Yahoo! smush.it, og her er en kort gennemgang af hvordan man benytter dette sted til at gøre sine billeder mindre og derved mere brugbare i web-sammenhæng.

  1. Du kan enten benytte deres "Uploader" eller lade dem hente billederne fra din hjemmeside via fanen "URL".
  2. Benytter du deres "Uploader", så forudsætter det at du har billederne på din computer. Og så vælger du billederne og uploader dem til Yahoo, som derefter komprimerer dem og viser dig hvor meget der er "barberet" af billedstørrelsen. Derefter skal du hente zipfilen som nu indeholder dine komprimerede billeder. Disse billeder skal du så uploade på din hjemmeside, som du ville have gjort med hvilketsomhelst andet billede.
  3. Benytter du fanen "URL", så forudsætter det at billedet allerede ligger på din hjemmeside. Så indsætter du hele adressen til billedet (fx. http://www.secondlevel.dk/images/topfokus/blog-225x150.jpg) - ét billede pr. linie, og så henter Yahoo selv billederne fra din hjemmeside og optimerer dem for dig. Derefter skal du hente zipfilen som nu indeholder dine komprimerede billeder. Disse billeder skal du så uploade på din hjemmeside, som du ville have gjort med hvilketsomhelst andet billede.

Bestil et tilbudHusk at fortælle hvem du er!Husk at skrive din emailadresse.Please write a subject for your message.Husk at indtaste dit telefonnr.Husk at indtaste en besked til os!Invalid Input

Til toppen